Hogyan védhetjük meg hatékonyan,a nap káros UV-sugárzásától bőrünket?

Mi a különbség az UV-A és az UV-B sugárzás között????

 

UV-A : a földfelszínre beeső sugárzás legnagyobb része. A többi UV-sugárzáshoz hasonlóan károsítja a kollagénrostokat, hozzájárulva így a bőr öregedéséhez. Roncsolja a bőrben levő A-vitamint is. Korábban kevésbé veszélyesnek tartották, de közvetve képes károsítani a DNS-t reaktív gyökök létrehozásával, így a bőrrák kialakulásában is szerepet játszhat. A bőr barnulását csak ideiglenesen, a melanin oxidálásával idézi elő.

UV-Ba Napból érkező sugárzás nagy részét elnyeli a Föld ózonrétege. Jótékony hatású az emberi szervezetre, mert elősegíti a csontképződést (D-vitamin-képződést), aminek hiányában angolkór lép fel. Közvetlenül károsíthatja a DNS-t (a DNS-molekulát gerjeszti, ennek hatására a molekula kémiai kötései átrendeződnek, a szomszédos citozin-bázisok dimerizálódnak), így bőrrákot okozhat. Az erős napsugárzás a szemet is károsíthatja. A szervezet ez ellen védekezik melanin-pigment termelésével, ami a bőr barnulását eredményezi. A melanin UV-A és UV-B tartományban is elnyeli és ártalmatlan hővé alakítja a sugárzást. A napvédő faktor csak az UV-B sugárzás elnyelését mutatja, mivel az UV-A gyakorlatilag nem okoz barnulást.

Hogyan védhetjük meg hatékonyan,a nap káros UV-sugárzásától bőrünket?

Tehát, az UV-A sugárzástól ugyan nem égünk le, de lejut a mélyebb szövetekig és hosszútávon ott fejti ki káros hatását. Az UV-B sugárzás “csak” a felsőbb rétegekig jut el, így az UV-B felelős a leégésért és barnulásért. Míg az UV-A okozza a ráncokat bőrdaganatokat és kutatások szerint többek között a melanómát.

Sajnos  az autó üvegen keresztül is áthatolnak,aki sokat vezet,érdemes itt is védeni a bőrt.

Fontos a szem védelme is,jó minőségű napszemüveggel,viseljünk természetes anyagból készült lenge ruhákat és fejfedőt.

Természetesen a Forever termékek belsőleg és külsőleg is hatékonyak a megelőzésbe, de akár a nap égések kezelésénél is!!!

Hogyan védhetjük meg hatékonyan,a nap káros UV-sugárzásától bőrünket?Hogyan védhetjük meg hatékonyan,a nap káros UV-sugárzásától bőrünket?Hogyan védhetjük meg hatékonyan,a nap káros UV-sugárzásától bőrünket?